Hulp bieden

Lees waarom Tara helpt!

”Ik ben Tara, 31 jaar en samen met mijn vriend en dochtertje van 5 woonzaam in Hendrik-Ido-Ambacht
Zelf ben ik met veel plezier werkzaam bij Aafje als Participatie coördinator vrijwilligers en mantelzorg en weet ik dus hoe belangrijk de inzet van vrijwilligers is. Toen de gehele corona crisis begon voelde ik me dan ook geroepen om iets voor hulpbehoevende ouderen in mijn eigen dorp te kunnen betekenen.
Ik ben toen op zoek gegaan naar een juiste plek en ben uitgekomen bij Jong Zwijndrecht. Na een duidelijke intake zijn zij voor mij op zoek gegaan naar een match, deze volgde al snel en zo werd ik het boodschappenmaatje van Mw. Raven – vd Stel. Mw. belt mij elke week op om haar boodschappen door te geven, deze breng ik dan vervolgens bij haar op de flat.

Ik zet de tas met boodschappen voor haar deur en hou gepaste afstand tot zij de deur opent.  Tijdens het wekelijkse belletje praten wij niet alleen over de benodigde boodschappen maar ook over hoe haar week is geweest. Sinds deze periode is immers niets meer hetzelfde, veel sociale activiteiten zijn weggevallen en met name ouderen zijn doordat zij een risico groep vormen hierdoor geheel aan huis gebonden. Het is dan ook fijn om buiten het boodschappen doen ook een luisterend oor te kunnen bieden en zo een klein verschil te maken in iemand zijn dag.


Ik hoop dat meer mensen zich aan zullen melden als vrijwilliger bij Jong Zwijndrecht en zo ook iets willen betekenen voor iemand anders. Met slechts een klein beetje van jouw tijd maak je een groot verschil voor iemand anders.”

Wist je dat een ander helpen in de top 5 staat van wat een mens gelukkig maakt? Bij Stichting Jong Zwijndrecht kan iedereen tussen de 15 en 30 jaar zich aanmelden om een ander te helpen. Bij ons is je inzet éénmalig of een aantal keer per jaar – wat jou het beste uitkomt. Zo doe je iets voor een ander en houd je ook vrije tijd over! De projecten kunnen van alles zijn: bij mensen thuis een gezellig bezoek brengen, een tuin opknappen, boodschappen doen, muren verven, wandelen met ouderen of eens op stap gaan met mensen die leven met een lichamelijke beperking. Meld je aan en doe mee. Je geeft zelf aan met welk project jij aan de slag wilt. Samen maken we Zwijndrecht mooier!

Ook een ander helpen?

In Zwijndrecht kijken we naar elkaar om!
Schrijf je in via onderstaand formulier, stuur een berichtje via WhatsApp 06 57 29 20 17 of via onze Facebookpagina. We leren je graag verder kennen in een persoonlijk gesprek.

Andere mogelijkheid: heb je een tussenjaar, of ben je eerder klaar met je studie, of weet je even niet wat je wilt gaan doen? Dan is Maatschappelijke Diensttijd een goed idee voor jou! Jij geeft aan welke competenties je wilt ontwikkelen, daar krijg je persoonlijke coaching en begeleiding van ons bij. Door je in te zetten voor de samenleving in Zwijndrecht en omgeving ontwikkel jij je competenties, heb je nuttige tijdsbesteding, leer je andere jongeren kennen en krijg je aan het einde van de periode een europass. Wil je hier meer over weten? Bel of app naar onze YourCube projectmedewerker Miguel via 06 57 86 12 19.

“Ik wil in mijn vrije tijd best iets doen voor een ander. Van Stichting Jong Zwijndrecht krijg ik een berichtje via de groepsapp als er iets openstaat. Ik kan zelf kiezen of ik op dat moment tijd heb om mee te doen. Zo houd ik ook voldoende tijd over voor school, sport en vriendinnen.”

Kimberly (15)