Partners

Netwerk Jong Zwijndrecht heeft één hoofddoel: netwerk bieden aan kwetsbare inwoners zonder of met een klein sociaal netwerk. We werken samen aan een gemeenschappelijk doel dat de verschillende organisatiebelangen overstijgt. We staan hierin naast elkaar en dat geeft mooie resultaten. Het netwerk biedt ruimte voor creatieve en innovatieve oplossingen.

Inspiratienetwerk TijdVoorActie

Inspiratienetwerk TijdVoorActie is een stichting die jongeren vrijwilligersnetwerken (en initiatieven) als Jong Zwijndrecht coaching en werkbegeleiding biedt bij het opstarten en continueren van het jongerennetwerk. TijdVoorActie organiseert groeiplaatsen waar jonge pioniers ervaringen uitwisselen, van elkaar leren en bijdragen aan elkaars ontwikkeling om samen verder te komen. Deze pioniers werken in andere steden aan dezelfde missie door middel van hun eigen plaatselijke jongerennetwerk. Ook worden er pioniersweekenden georganiseerd waar alle pioniers bij elkaar komen om elkaar verder te helpen met de ervaringen die ze in hun eigen stad hebben opgedaan. Daarnaast zijn er ook groeiplaatsen voor de bestuursleden waarin zij hun ervaring en kennis kunnen delen met bestuursleden uit andere steden. Er worden casussen besproken en samen helpen ze elkaar vooruit. Dit biedt bestuursleden de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in hun functie.

Netwerkcontacten

Er is contact gelegd met de volgende organisaties in Zwijndrecht:

Vivera Zwijndrecht is het samenwerkingsverband tussen diverse zorg-welzijn en woonorganisaties in Zwijndrecht ten behoeve van lokale uitvoering van de WMO. De uitvoering vindt plaats door sociale wijkteams in Zwijndrecht.

Stichting HiP (Hulp in Praktijk) is een netwerk van christenen die in hun eigen buurt vrijwillig hulp bieden aan mensen in nood. We werken actief met deze organisatie samen om hulpvragen te beantwoorden. 

Gemeente Zwijndrecht is de subsidieverstrekker in het sociaal domein. Heeft in sommige gevallen ook een initiërende rol, zoals met Zwijndrecht voor Elkaar.

Het Theaterhuis is laagdrempelig, een lokaal initiatief en voor iedereen toegankelijk

Rotary is een serviceclub die goed wil doen aan de wereld, met maatschappelijk betrokken en bevlogen leden. Zij komen wekelijks bij elkaar. Rotary heeft jongere clubs zoals Rotaract (18-30 jarigen) en Interact (14 – 18 jarigen).

Stichting Jez is een stichting die jongerenevenementen organiseert voor jongeren in Zwijndrecht en omgeving.

Verkerk is een installatiebedrijf uit Zwijndrecht. Wij zijn hun onwijs dankbaar dat zij ons hebben gesponsord, met een extra groep in onze groepenkast en een nieuw stopcontact, in het pand van de Lunenhof. Hierdoor hopen wij onze droom van het openen van een deelcafé te kunnen verwezenlijken en kunnen wij op die manier binnenkort heerlijke koffie schenken aan mensen uit Zwijndrecht die samenkomen in ons mooie café.logo-verkerk-1

Sponsors & donateurs

De sponsors en donateurs van Jong Zwijndrecht zijn Kansfonds, VSBfonds en Oranje Fonds

Onze Partners