Wat kun je nu doen?

Eenzame mensen bellen! Bij elkaar langs gaan voor een gezellig praatje kan nu even niet maar we kunnen in deze moderne tijd wel contact houden met elkaar. Meld je aan om mensen die alleen en eenzaam zijn te bellen voor een gezellig praatje. Mail naar info@jongzwijndrecht.nl of app naar 06 57 43 07 25. Doe ook mee en breng gezelligheid bij mensen thuis.

Je kunt ook boodschappen doen voor mensen die dat zelf niet meer kunnen, tot maximaal € 20,- (niet contant). Alles volgens strikte regels om elkaar te beschermen. Bel of mail ons voor de mogelijkheden. In Zwijndrecht kijken we naar elkaar om!

Hieronder wat tips en ideeën hoe je een goed gesprek kunt houden met een onbekende en onze boodschappen instructies.

Als je meer tips wilt hoe je praatje maakt met iemand die zich eenzaam voelt, klik hier voor de gratis online training van Humanitas “De kracht van een goed gesprek”. Ook in te zetten bij een telefonisch gesprek.

Activiteitenkalender

Corona update

Wij geven ook gehoor aan de oproep om het virus niet verder te verspreiden. Alle sociale – en klusactiviteiten zoals helpen bij de bingo en een muur sauzen bij iemand thuis worden uitgesteld tot na 1 juni as.

Wat kunnen we nog wel doen? Boodschappen doen voor mensen die niet meer naar buiten durven vanwege bijvoorbeeld een zwakke gezondheid of eenzame mensen bellen voor een gezellig praatje. Kijk bij het onderwerp berichten op onze site voor meer informatie over deze acties.

NL Doet We prikken een nieuwe datum voor deze activiteit. Houd onze Facebookpagina en/of deze website in de gaten. De hokken van de schapen en de herten moeten van een nieuwe verflaag voorzien worden. We zoeken enthousiaste jongeren om
ons daarbij te helpen. We starten om 9:30 uur tot ongeveer 14:00 uur.
Doe ook mee, dan trakteren wij jou op een gezellige tijd en
een lekkere lunch! Aanmelden bij info@jongzwijndrecht.nl of app 06 57 29 20 17.

Sociale activiteiten Boodschappen of bellen

Wij geven ook gehoor aan de oproep om het virus niet verder te verspreiden. Alle activiteiten worden uitgesteld tot na 6 april in goed overleg met de hulpvragers en wijkcentrum.

In deze weken kunnen eenzame en kwetsbare mensen hulp gebruiken. Dit willen we graag met elkaar doen, op een veilige manier natuurlijk. Boodschappen doen tot maximaal € 20,- (niet contant), mensen bellen voor een gezellig praatje. Alles volgens strikte regels om elkaar te beschermen. Bel of mail ons voor de mogelijkheden. In Zwijndrecht kijken we naar elkaar om!

maatjes projecten

We gaan nieuwe projecten starten zoals taalmaatjes, huiswerkmaatjes, koffie drinken met eenzame mensen en koken voor mensen zonder sociaal netwerk.

Vind je dit leuk om te doen in je vakantie of gewoon doordeweeks? Meld je aan bij ons en wij zorgen voor een goede match.

klussen/ hulpvragen

We ontvangen ongeveer 3 klussen/hulpvragen per week van gezinnen of alleenstaande mensen in Zwijndrecht die zelf geen netwerk en geen financiële middelen hebben. Dit kan zijn in huis of in de tuin. Eenvoudig kluswerk geschikt voor jongeren zoals onkruid wieden in de tuin, muur sauzen, schoonmaken ed. Natuurlijk met onze enthousiaste begeleiding. Maximale tijdsbesteding 4 uur. Er is altijd wel een klus die jij leuk vindt.

Zo ziet dat eruit:

Een fris en opgeruimd huis biedt een opgeruimd leven.

Wil jij meehelpen? Neem contact met ons op en doe mee!